17.jpg
18.jpg
19.jpg
28.jpg
32.jpg
37.jpg
Volop genieten in de Dordogne!

Kasteelcamping 'Château Le Verdoyer'

Château Le Verdoyer is een camping van Nederlandse eigenaren en staat in het park van een gerestaureerd kasteel. Wij vinden dit een heerlijke camping vanwege de mooie ligging en het feit dat het er fantastisch is voor de kinderen.

De camping ligt in een minder bekend deel van de Dordogne, ook wel de Périgord Vert genoemd, met groene bossen en kleine meren. Het 26 ha grote landgoed heeft 2 van zulke meren, één om te vissen voor het kasteel en één met zandstrand en een zwemgedeelte. De camping heeft 135 vlakke staanplaatsen op terrassen.

Er is een zwembadcomplex en in het hoogseizoen worden activiteiten georganiseerd voor de kinderen (5 tot 13 jaar), maar er is zeer zeker geen disco! Zie de website van Le Verdoyer voor meer informatie over de kinderactiviteiten. Op de binnenplaats tussen de receptie en de bar worden vaak avondactiviteiten georganiseerd en dit is tevens een plezierige plaats om van een drankje te genieten en te ontspannen.

Het restaurant in het kasteel en de uitstekende bistro aan het meer zijn tevens open voor het publiek. De camping is vooral geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

Faciliteiten

Wat er verder op de kasteelcamping te vinden is:

  • Wasserette met personeel, camperservice, koelkastverhuur en een winkel.
  • Restaurant in het kasteel en een bar met snacks (alle seizoenen geopend).
  • Goede bistro met maaltijden in juli en augustus.
  • 2 zwembaden (25 bij 10 m en een van 5 bij 7 m, het kleinste zwembad wordt overdekt in het laagseizoen) en een apart kinderbad.
  • Speelterreinen verspreid over het terrein.
  • Tennisbaan voor elk weertype. Volleybal, basketbal en badminton. Tafeltennis. Fietsverhuur. Tennis en fietsen is gratis in het laagseizoen.
  • Kleine bibliotheek.
  • 9 holes golfbaan vlakbij de camping.

Nieuw gebouwd in 2016: een verwarmd en overdekt zwembad met een Jacuzzi voor meer plezier en comfort, zelfs als het weer niet mee zit!

Activiteiten in de omgeving

In de directe omgeving van het kasteel zijn mooie wandel- en fietsroutes uitgezet. Goede fietsen, mét versnellingen uiteraard, zijn te huur via de receptie. Regelmatig organiseert de kasteelheer fietstochten die hij zelf leidt, een absolute aanrader!

Op ongeveer 25 km van Champs-Romain zijn verscheidene excursies per kano te maken. Wanneer je in Brantôme opstapt, leer je één van de mooiste rivieren van Frankrijk kennen: La Dronne. Ook de wekelijkse markten in de omgeving zijn een aanrader.

Chalet van de buren (mede-eigenaren van het Sjatootje)

Het chalet aan de linkerzijde van het Sjatootje is eventueel ook te huren via ons. Er is een samenwerking met de eigenaren om families of vrienden in de gelegenheid te stellen om twee chalets naast elkaar te huren.

Hebben jullie interesse laat het ons dan weten, wij gaan dan kijken of er beschikbaarheid is.

Het chalet is net als het Sjatootje geschikt voor vier personen met gelijkwaardige faciliteiten.