9.jpg
13.jpg
35.jpg
36.jpg
38.jpg
Volop genieten in de Dordogne!

Omgeving 'Perigord Vert'

De kasteelcamping ligt in Champs-Romain, een charmant klein dorpje, 15 km van het landelijke stadje Nontron in de prachtig groene streek van de Dordogne, Limousin en Charente.

Château Le Verdoyer ligt in dit mooie gebied met volop tamme kastanjes en eiken, op 310 m hoogte.

Champs-Romain

Champs-Romain ligt zo'n 60 kilometer ten zuidwesten van Limoges en op 900 km van Utrecht. Het is een klein agrarisch dorpje van 332 inwoners. Diverse kastelen en landhuizen geven het dorp een bijzondere sfeer en tonen de rijke historie van dit gebied.

De rivier La Dronne stroomt door het dorp en mondt uit in een waterval, de Saut du Chalard op 3 kilometer van de camping. In het voor- en naseizoen is het een plek bij uitstek voor wandelaars en fietsers.

De Nederlandse kasteelheer verdient zijn 4 sterren met verve: voor het tweede jaar op een rij is Le Verdoyer gekozen tot één van de 10 beste topcampings in Europa!

Perigord Vert

Champs-Romain ligt in het deel van de Dordogne dat Perigord Vert wordt genoemd. Een prachtig bosgebied vol kleine meren en vennetjes. In dit heuvelige gebied liggen schilderachtige dorpjes, Romaanse kerken, kastelen en niet te vergeten beroemde prehistorische grotten.

Men zegt dat de lekkerste truffels uit dit gebied komen. Dat zal dan ook wel de reden zijn dat er zoveel truffelgerechten worden aangeboden bij uiteenlopende restaurants. Rondtoeren in de auto en op tijd uitstappen om je te vermaken zal geen probleem zijn.

Mooie plaatsjes in de omgeving

Als tips kunnen we een aantal mooie plaatsjes in de buurt noemen: Saint-Pardoux la Rivière, Nontron, Brantôme en iets verder weg Périgueux. Verder zijn er verschillende markten in de buurt, met heerlijke specialiteiten uit de streek, gekruide worsten, notenkaas en wijnen. De mooiste markt is op woensdag in Piégut-Pluviers.

Kanovaren kan heel goed vanuit Brantôme. Er zijn mooie tochten met verschillende afstanden: 4, 8, 9, 12, 16 en 20 km. Andere bestemmingen die de moeite waard zijn, zijn het nieuwe klimpark Perigord Vert Aventures en het mooie zwemmeer van St.-Estèphe.